GYROSTÁL

Beküldve: BÜFÉ REGGELI.

KIS GYROSTÁL 


Frissen sütött fűszerezett csirkemell, sült krumpli és Tzatziki öntetünk teszi igazán kedveltté gyros tálunkat.

Ebből készül: uborka, sültkrumpli, paprika, paradicsom, lilahagyma, sült csirkehús, sajt,

PULYKAMELL KÖTÖZÉSE

Beküldve: BÜFÉ REGGELI.

A pulykamell kötözése

Forrás: lajosmari.hu 



A



B



C

D



1. A receptnek megfelelő kisebb-nagyobb pulykamellet löblítjük – ha szükségünk van a bőrére, annak épségére ügyelve óvatosan lefejtjük (A), fél órára kissé besózzuk.

2. A húst munkalapra helyezzük, fehér, vékony zsineggel, nagyobb hurkokat képezve sonkaszerűen megkötözzük (B), (C), hogy majd szép szabályos szeleteket kapjunk. Ezután megfordítjuk a húsdarabot és a másik oldalán is áthúzzuk-áthurkoljuk a zsineget a már meglévő zsineggyűrűn (D). A zsineg két végét rögzítjük, de nem hurkoljuk át a szemben lévő oldalra, mert sütés-főzés közben összerántja a „beszorított” húsdarabot.

3. Ezután az egyes receptek szerint dolgozunk vele tovább.

Fontos:
– Minél kisebb a húsdarab, annál könnyebben kiszárad a sütőben, ezért érdemes eleve nagyobb darabot sütni – később hideg sültként vagy szeletben, a pecsenyealjban átforrósítva, főzelék feltéteként biztosan elfogy!
– A pulykamell semleges, szelíd ízű, jót tesz neki, ha a sütőedénybe egy kevés félszáraz fehérbort öntünk alá (a tetejére némi olajat) és jócskán dobunk mellé fokhagymát és gerezdekre szelt hagymát (főkép), sőt, 1-2 ágacska rozmaringot vagy kakukkfüvet is befűzhetünk a kötözőzsineg alá.

Tippek:
A pulykamell sovány hús, könnyen kiszárad, és úgy nem jó! Ezért, ha a recept nem szól másképpen, célszerű megspékelni szalonnával (és fokhagymával), esetleg visszateríteni rá a lefejtett bőrt, illetve sűrűn, kissé egymásra csúsztatva betakarni baconszeletekkel. Az is jó módszer és nagyon finom, ha betapasztjuk zsiradékból, fűszerekből, puha kenyérmorzsából gyúrt masszával, amely majd ropogós kéreggé sül a tetején.

ÉTEL-ITAL VÁLASZTÉK

Beküldve: BÜFÉ REGGELI.

Harcsás ételeink
Harcsa falatka

Jégsaláta, paradicsom, zölduborka salátaágyon kínáljuk, a magyarországon tenyésztett halból készített, rántott, pácolt afrikai harcsafalatkákat 1 adag kb. 12 dkg

Ára: 990 Ft

Harcsa falatka tálon

Jégsaláta, káposztasaláta, paradicsom, zölduborka, lilahagyma zöldségkörítéssel, frissen sütött sültburgonyával, és választható öntettel, műanyag tálon is kínáljuk, a magyarországon tenyésztett halból készített, rántott , pácolt afrikaiharcsafalatkákat

Ára: 1550 Ft

Allergén összetevők listája megtekinthető itt! 

 

 
 

Zöldborsós csirkeragu leves

 
705 FT
 

Cím

  • H-2423 Daruszentmiklós, Fehérvári u.59/b.

Rendelés

  • 30 874 0985
  • 25 486 209

Nyitvatartási idő

H - P 5 - 17 h
Szo 5 - 12 h
V zárva

Kövess minket!